Seler til hunde

Hos Luxuspets.dk finder du et stort udvalg i seler til din hund, som alle er et rigtig godt valg til den daglige gåtur.
Der findes mange forskellige typer seler, som hver har deres fordele og ulemper, men det er meget vigtig, at du allerede vænner din hvalp til at gå med sele i en tidlig alder, så den bliver fortrolig med selen.
Vores anbefaling er en H-sele til både hvalp og voksne hunde, da den giver en god støtte for hunden og presset ligger på hundens krop og ikke på dens hals.
Vis som Gitter Liste

4 varer

2 3 4 5
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

4 varer

2 3 4 5
Faldende orden

Start med sele allerede som hvalp

Det er vigtigt, at du vænner din hvalp til at gå med sele i så tidlig en alder som muligt, da det er unaturligt for din hund, at gå med sele og mange hunde bryder sig ikke om, at skulle have noget over hovedet.
Der er flere måder, at træne din hvalp til at få selen på og her kan der bruges godbidder, hvor du lokker hvalpen til at tage en godbid og roligt giver den selen på.
Vores egen erfaring med selen til vores hvalp er, at vi har lagt selen på gulvet og vist vores hvalp den og stille og roligt trukket den over dens hoved og efter vi har gjort det en del gange, så er vores hvalp nu hel tryk ved selen og stikker selv hovedet igennem hullet, når den skal have den på.
Vi bruger en Rogz Utility Explorer H-sele til vores Australian Shepard.

Går din hund tur med dig?

Trækker din hund meget, når i er på tur, så er det vigtigt, at du har en god sele, som støtter hunden bedst muligt på kroppen og ikke i halsregionen. Endvidere anbefales det ikke at bruges flexline, hvis din hund trækker, men en kort fast line.
Det der ofte sker, hvis der bruges flexline er, at hvis hunden den trækker, så giver man den mere line og så kan det være meget svært at få en hund til at stoppe med at trække, så derfor brug altid en fast line, hvis din hund trækker.

Hvilken sele skal jeg vælge til min hund?

Der findes mange forskellige hundeseler på markedet og hvilket en du skal vælge afhænger af hvilken hund du har og hvor stor den bliver som fuldt udvokset. Det vigtigste er, at du vælger en sele der støtter godt på hundens krop og ikke har snoren i et halsbånd.
Til mindre hunderacer kan der eksempelvis bruges en step-in hundesele, men er din hund af en større race, så anbefaler vi en H-sele eller lignende model, som giver din hund god støtte.